Sušené maso

Plátky nebo kousky sušeného masa na výlety, svačinu, nebo jen tak na chuť.

Suroviny

  • maso – můžeme použít různé druhy masa, nejčastěji děláme z hovězího
  • sůl

Postup

  1. Maso očistíme od šlach, blan a tuku
  2. Maso nakrájíme na tenké plátky a posolíme
  3. Plátky nabodneme na špejle, které poté dáme příčně na rošt; mezi jednotlivými kousky necháme dost místa, například aby v každé mezeře roštu v troubě byl na špejli jen jeden kousek masa
  4. Rozehřejeme troubu na 120 °C
  5. Dospod trouby dáme plech na odkapávání
  6. Rošt se zavěšeným masem dáme do horní polohy
  7. Nejdřív necháme přibližně 15 minut na 120 °C, poté sušíme asi 5 hodin na 75 °C; Nezapomenout troubu nastavit na Horký vzduch!
Publikováno
V rubrikách Recepty