Plátky nebo kousky sušeného masa na výlety, svačinu, nebo jen tak na chuť.
Suroviny
- maso – můžeme použít různé druhy masa, nejčastěji děláme z hovězího
- sůl
Postup
- Maso očistíme od šlach, blan a tuku
- Maso nakrájíme na tenké plátky a posolíme
- Plátky nabodneme na špejle, které poté dáme příčně na rošt; mezi jednotlivými kousky necháme dost místa, například aby v každé mezeře roštu v troubě byl na špejli jen jeden kousek masa
- Rozehřejeme troubu na 120 °C
- Dospod trouby dáme plech na odkapávání
- Rošt se zavěšeným masem dáme do horní polohy
- Nejdřív necháme přibližně 15 minut na 120 °C, poté sušíme asi 5 hodin na 75 °C; Nezapomenout troubu nastavit na Horký vzduch!