Hovězí líčka

Hovězí líčka na červeném víně s kořenovou zeleninou. Recept je možné použít i na jiné maso, třeba na levnější kližku.

Suroviny (pro 2 porce)

  • 600 g hovězích líček (případně jiné maso)
  • 100 ml vývaru
  • 4 mrkve (případně jiné kořenové zeleniny, jako petržel, celer…)
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 200 ml červeného vína
  • rajský protlak (asi jeden nebo dva malé husté)

Postup

Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek taky, nebo nastrouháme, kořenovou zeleninu na větší kousky a z masa vyřežeme větší blány nebo kusy tuku a trochu opepříme.

  1. Ideálně v kastrolu s tlustým dnem zesklovatíme cibuli
  2. Přidáme maso a orestujeme
  3. Do kastrolu přidáme nakrájenou zeleninu a opět ji orestujeme dotmava, nakonec přidáme česnek
  4. K základu přidáme rajský protlak, zalejeme červeným vínem a vývarem
  5. Dusíme doměkka (asi 3 hodiny) a případně necháme vyvřít přebytečnou šťávu
  6. Podáváme s bramborovou kaší

Inspirováno na -odkaz-.

Publikováno
V rubrikách Recepty