Vlastní jednoduchá verze oblíbeného asijského receptu.
Suroviny (na 3 až 4 porce)
- 600 g masa (krůtí, kuřecí, popř. jiné dle chuti)
- 3 (barevné) papriky
- asi 6 listů z čínského zelí
- 2 střední mrkve
- asi 1/3 pórku
- 4 menší cibule
- 3 stroužky česneku
- 4 lžíce arašídů (nesolené, s arašídy se nemusí šetřit)
- 3 lžíce hladké mouky
- 2 vejce (popř. jen 2 bílky, pokud máme využití pro žloutky)
- chilli
- 6 lžic sójové omáčky
- 3 lžíce ocet (pokud je rýžový ocet)
- 2 lžíce bílého vína (popř. rýžového vína, ale není nutné žádné)
- rýže
Postup
- Maso nakrájíme na kostky
- Smícháme asi 3 lžíce mouky s vejci (nebo bílky) a chilli na těstíčko
- Promícháme kostky masa s těstíčkem a necháme naležet, než nachystáme zbytek surovin
- Papriky a čínské zelí nakrájíme na kousky (ty můžeme dát rovnou na pánev, protože jim trvá nejdéle, než jsou připraveny)
- Mrkev nakrájíme na menší kousky
- Pórek nakrájíme na půl-kolečka
- Menší cibule můžeme nakrájet jen na čtvrtky a jednotlivé vrstvy oddělit
- Česnek nastrouháme nebo nakrájíme na drobné kousky
- Když máme suroviny nachystané, tak ve vysoké pánvi osmahneme maso v těstíčku
- Zároveň při smažení masa dáme vařit rýži
- Až je maso osmahnuté, tak přidáme všechnu zeleninu, cibuli, česnek a arašídy a čekáme až se trochu osmahne a podusí
- Z asi 3 lžíce octa, trochy vína, 6 lžic sójové omáčky a trochy chilli uděláme zálivku
- Až je vše v pánvi dostatečně osmahnuté a podušené, tak zalijeme zálivkou a případně dochucujeme
- …