Dobré a překvapivě rychlé jídlo.
Suroviny pro 2 osoby
- 150 g čočky beluga
- 400 g lososa
- čerstvý špenát (cca 100 – 150 g)
- 1 cibule
- olivový olej
- sůl
- pepř
zálivka
- 2 polévkové lžíce citronové šťávy
- 30 g hrubozrnné hořčice
- 20 g medu
- 1 polévková lžíce olivový olej
- sůl
- pepř
Postup
Recept je s jednodušší přípravou lososa na pánvičce. Losos je také možné připravovat v troubě 15 až 20 minut na 200 °C.
- Vybrat hrnec, ideálně s širším dnem, kde nejdříve budeme připravovat cibuli a poté uvaříme čočku
- Rozehřát 1 lžíci olivového oleje a nechat zesklovatět cibuli
- Propláchnout čočku a až bude cibule hotové, přidat k ní, zalít větším množstvím vody a vařit 20 minut (čočka beluga se nemusí nakládat do vody dopředu)
Po uvaření, až bude čočka měkká, slít přebytečnou vodu - Mezitím smíchat ingredience na zálivku
- Na pánvičku dát pečící papír, lososa kůží dolů a potřít lososa trochou zálivky, zaklopit pokličkou a připravovat asi 15 až 20 minut
- Spařit převařenou vodou špenát (ale už neproplachovat studenou, aby byl při servírování teplý)
- Čočku můžeme dochutit solí a pepřem
- Podávat vedle sebe špenát, losos a čočku přelité zálivkou