Medový losos s čočkou beluga

Dobré a překvapivě rychlé jídlo.

Suroviny pro 2 osoby

  • 150 g čočky beluga
  • 400 g lososa
  • čerstvý špenát (cca 100 – 150 g)
  • 1 cibule
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

zálivka

  • 2 polévkové lžíce citronové šťávy
  • 30 g hrubozrnné hořčice
  • 20 g medu
  • 1 polévková lžíce olivový olej
  • sůl
  • pepř

Postup

Recept je s jednodušší přípravou lososa na pánvičce. Losos je také možné připravovat v troubě 15 až 20 minut na 200 °C.

  1. Vybrat hrnec, ideálně s širším dnem, kde nejdříve budeme připravovat cibuli a poté uvaříme čočku
  2. Rozehřát 1 lžíci olivového oleje a nechat zesklovatět cibuli
  3. Propláchnout čočku a až bude cibule hotové, přidat k ní, zalít větším množstvím vody a vařit 20 minut (čočka beluga se nemusí nakládat do vody dopředu)
    Po uvaření, až bude čočka měkká, slít přebytečnou vodu
  4. Mezitím smíchat ingredience na zálivku
  5. Na pánvičku dát pečící papír, lososa kůží dolů a potřít lososa trochou zálivky, zaklopit pokličkou a připravovat asi 15 až 20 minut
  6. Spařit převařenou vodou špenát (ale už neproplachovat studenou, aby byl při servírování teplý)
  7. Čočku můžeme dochutit solí a pepřem
  8. Podávat vedle sebe špenát, losos a čočku přelité zálivkou

Publikováno
V rubrikách Recepty