Velmi jednoduchá a rychlá kakaová buchta. Příprava i s pečením trvá asi 30 minut.
Suroviny
- 300 g polohrubé mouky
- 100 g cukru krystal
- 1 balení vanilkového cukru
- 1 balení kypřícího prášku do pečiva
- 4 lžíce kakaa
- 1 vejce
- 250 ml mléka
- 2 lžíce oleje
- 100 g másla
Postup
- Roztopit máslo a nechat vychladnout
- Dát rozehřívat troubu na 200 °C a do pekáč vyložit pečícím papírem (asi bílý velký pekáč, stačí menší než velký plech z trouby)
- Smíchat sypké suroviny (mouka, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva a kakao)
- Přidat zbytek surovin (vejce, mléko, olej a vychladnuté máslo) a promíchat
- Dát rovnoměrně na plech / pekáč
- Péct asi 15 minut na 200 °C
- Podávat například se šlehačkou, nekyselým jogurtem a višňovým džemem