Rychlá kakaová buchta

Velmi jednoduchá a rychlá kakaová buchta. Příprava i s pečením trvá asi 30 minut.

Suroviny

  • 300 g polohrubé mouky
  • 100 g cukru krystal
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 1 balení kypřícího prášku do pečiva
  • 4 lžíce kakaa
  • 1 vejce
  • 250 ml mléka
  • 2 lžíce oleje
  • 100 g másla

Postup

  1. Roztopit máslo a nechat vychladnout
  2. Dát rozehřívat troubu na 200 °C a do pekáč vyložit pečícím papírem (asi bílý velký pekáč, stačí menší než velký plech z trouby)
  3. Smíchat sypké suroviny (mouka, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva a kakao)
  4. Přidat zbytek surovin (vejce, mléko, olej a vychladnuté máslo) a promíchat
  5. Dát rovnoměrně na plech / pekáč
  6. Péct asi 15 minut na 200 °C
  7. Podávat například se šlehačkou, nekyselým jogurtem a višňovým džemem

Inspirováno na -odkaz.

Publikováno
V rubrikách Recepty