Menší sladké jídlo.
Můžou být jen s mlékem, do těsta je možné přidat i další věci, například banány.
Ozdobení je možné například jogurtem, borůvkami a sirupem nebo džemem.
Suroviny
- 250 g mouky
- 500 ml kefírového mléka (nebo jen obyčejného mléka)
- 3 vejce
- 10 g čekankového sirupu
- 1 balení vanilkového cukru
- 2 lžičky kypřícího prášku
- 1 lžička skořice
- špetka soli
Postup
- V míse (od robotu) smícháme mouku kypřící prášek a špetku soli
- Přidáme zbytek surovin – kefírové mléko, vejce, sirup, vanilkový cukr a skořici
- Důkladně promícháme, až budeme těsto hladké (v robotu kontrolujeme, že není nic přilepené na stěnách mísy)
- Dáme tuk na lívanečník a smažíme na stupni 5 nebo 6 – na jeden lívanec jsou asi dvě lžíce těsta
- Lívanec je možné obrátit, když má ztuhlé kraje, i když je zbytek horní strany je ještě tekutý
- Na závěr na talíři ozdobíme jogurtem, borůvkami, skořicí, sirupem, džemem…