Čokoládová bábovka

Hodně čokoládová bábovka.
Měli bychom zkusit třeba jen z poloviny čokoládovou a z druhé poloviny vanilkovou.

Suroviny

  • 200 g hořké čokolády
  • 150 g másla
  • 8 vajec
  • 165 g hladké mouky (asi může být i více – vyzkoušet)
  • 120 g cukru (možná trochu víc, aby se vyrovnal rum – vyzkoušet)
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 4 lžíce rumu
  • 10 g kypřícího prášku (kypřící prášek můžeme rovnou smíchat s moukou)

Postup

  1. Z bílků a menší části cukru vyšleháme tuhý sníh. Bílky na sníh by měly mít ideálně pokojovou teplotu. 
  2. Čokoládu s máslem a cukrem rozehřejeme a rozmícháme metličkou.
  3. K teplé, ale ne horké, čokoládové směsi přimícháme žloutky a část hladké mouky s kypřícím práškem a promícháme vše do hustého těsta. 
  4. Tuhou čokoládovou směs přidáme do sněhu a promícháme stěrkou.
  5. Přisypeme zbytek mouky a opatrně vymícháme.
  6. Formu na bábovku vymažeme a vysypeme hladkou moukou.
  7. Nalijeme těsto do vymazané a hladkou moukou vysypané formy
  8. Pečeme na 150 °C v předem vyhřáté troubě asi 1,5 hodiny.
  9. (Bábovku vyklopíme ještě horkou a zhruba po půl hodině, když trochu vychladne, ji pocukrujeme a můžeme servírovat.)

Inspirováno na https://www.idnes.cz/hobby/domov/sefem-za-par-minut-pohlreich-fabesova-prima-kure-babovka.A201029_120216_hobby-domov_bma.

Publikováno
V rubrikách Recepty