Asijské (blíže neurčené) rýžové těstoviny na náš způsob.
Recept je na 2 bohaté porce.
Suroviny
- 200 g rýžových nudlí
- 300 g masa (nejlepší je krůtí nebo kuřecí) – nakrájeného na kousky
- 1 velká mrkev – nastrouhané na malé kousky
- 1 pór – nakrájený na tenká půlkolečka
- 7 košťálů čínského zelí (možno přidat více košťálů i zbytky listů, ale je lepší, když jsou odděleny od košťálů a nakrájené zvlášť) – nakrájet na nudličky (cca 6×0,5 cm)
- 4 stroužky česneku – nakrájený na kolečka
- 3 papričky – nakrájené na kousky
- 1 cibule – nakrájená na kousky
- sójová omáčka
Postup
Pro hladkou přípravu je dobré mít dopředu nachystané suroviny alespoň na první tři kroky, případně i zpracovanou i nějakou zeleninu ze 4. kroku. Při čekání, až zelenina pustí vodu můžeme začít připravovat nudle, aby byly hotové, když je bude potřeba.
- Rozpálíme pánev se sádlem
- Osmažíme česnek, cibuli a papričky
- Přidáme maso a osmažíme (asi 10 minut)
- Přidáme zbytek zeleniny a počkáme až pustí vodu a ta se odpaří (asi 15 minut na stupni 6);
Při čekání na zeleninu můžeme dát vařit nudle (vařit spíš kratší dobu, budou se ještě připravovat na pánvičce se zbytkem a nevařit příliš brzo, aby se při čekání na promíchání neslepily) - Snížíme stupeň, přidáme nudle a promícháme se zeleninou, dochutíme sójovou omáčkou
Promícháváme a necháváme odpařit vodu, dokud jídlo nebude dle libosti