Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Recept na přibližně 2 – 3 porce.

Suroviny

  • 500 g hlívy ústřičné
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce mletá sladké papriky
  • 2 lžíce majoránky
  • 1 lžička drceného kmínu
  • asi 700 ml vývaru (~ 1 velká sklenice nebo jedna zmražená kostka)
  • 1 brambora
  • 40 g ovesných vloček
  • sádlo
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme
  2. Hlívu nakrájíme na větší kousky.
  3. Hlívu, majoránku a česnek přidáme k cibuli a restujeme 5 až 10 minut
  4. Poté zasypeme mletou paprikou a kmínem a jen krátce orestujeme, asi 2 minuty
  5. Můžeme přidat nastrouhanou bramboru a ovesné vločky na zahuštění
  6. Zalijeme horkým vývarem a vaříme, dokud hlíva nezměkne, asi 10 až 20 minut
  7. Dochutíme pepřem a solí

Publikováno
V rubrikách Recepty