Recept na přibližně 2 – 3 porce.
Suroviny
- 500 g hlívy ústřičné
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce mletá sladké papriky
- 2 lžíce majoránky
- 1 lžička drceného kmínu
- asi 700 ml vývaru (~ 1 velká sklenice nebo jedna zmražená kostka)
- 1 brambora
- 40 g ovesných vloček
- sádlo
- sůl
- pepř
Postup
- Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme
- Hlívu nakrájíme na větší kousky.
- Hlívu, majoránku a česnek přidáme k cibuli a restujeme 5 až 10 minut
- Poté zasypeme mletou paprikou a kmínem a jen krátce orestujeme, asi 2 minuty
- Můžeme přidat nastrouhanou bramboru a ovesné vločky na zahuštění
- Zalijeme horkým vývarem a vaříme, dokud hlíva nezměkne, asi 10 až 20 minut
- Dochutíme pepřem a solí