Hovězí líčka na červeném víně s kořenovou zeleninou. Recept je možné použít i na jiné maso, třeba na levnější kližku.
Suroviny (pro 2 porce)
- 600 g hovězích líček (případně jiné maso)
- 100 ml vývaru
- 4 mrkve (případně jiné kořenové zeleniny, jako petržel, celer…)
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 200 ml červeného vína
- rajský protlak (asi jeden nebo dva malé husté)
Postup
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek taky, nebo nastrouháme, kořenovou zeleninu na větší kousky a z masa vyřežeme větší blány nebo kusy tuku a trochu opepříme.
- Ideálně v kastrolu s tlustým dnem zesklovatíme cibuli
- Přidáme maso a orestujeme
- Do kastrolu přidáme nakrájenou zeleninu a opět ji orestujeme dotmava, nakonec přidáme česnek
- K základu přidáme rajský protlak, zalejeme červeným vínem a vývarem
- Dusíme doměkka (asi 3 hodiny) a případně necháme vyvřít přebytečnou šťávu
- Podáváme s bramborovou kaší
Inspirováno na -odkaz-.