Asijské rýžové těstoviny

Asijské (blíže neurčené) rýžové těstoviny na náš způsob.
Recept je na 2 bohaté porce.

Suroviny

  • 200 g rýžových nudlí
  • 300 g masa (nejlepší je krůtí nebo kuřecí) – nakrájeného na kousky
  • 1 velká mrkev – nastrouhané na malé kousky
  • 1 pór – nakrájený na tenká půlkolečka
  • 7 košťálů čínského zelí (možno přidat více košťálů i zbytky listů, ale je lepší, když jsou odděleny od košťálů a nakrájené zvlášť) – nakrájet na nudličky (cca 6×0,5 cm)
  • 4 stroužky česneku – nakrájený na kolečka
  • 3 papričky – nakrájené na kousky
  • 1 cibule – nakrájená na kousky
  • sójová omáčka

Postup

Pro hladkou přípravu je dobré mít dopředu nachystané suroviny alespoň na první tři kroky, případně i zpracovanou i nějakou zeleninu ze 4. kroku. Při čekání, až zelenina pustí vodu můžeme začít připravovat nudle, aby byly hotové, když je bude potřeba.

  1. Rozpálíme pánev se sádlem
  2. Osmažíme česnek, cibuli a papričky
  3. Přidáme maso a osmažíme (asi 10 minut)
  4. Přidáme zbytek zeleniny a počkáme až pustí vodu a ta se odpaří (asi 15 minut na stupni 6);
    Při čekání na zeleninu můžeme dát vařit nudle (vařit spíš kratší dobu, budou se ještě připravovat na pánvičce se zbytkem a nevařit příliš brzo, aby se při čekání na promíchání neslepily)
  5. Snížíme stupeň, přidáme nudle a promícháme se zeleninou, dochutíme sójovou omáčkou
    Promícháváme a necháváme odpařit vodu, dokud jídlo nebude dle libosti
Publikováno
V rubrikách Recepty