Kefírové lívance

Menší sladké jídlo.
Můžou být jen s mlékem, do těsta je možné přidat i další věci, například banány.
Ozdobení je možné například jogurtem, borůvkami a sirupem nebo džemem.

Suroviny

  • 250 g mouky
  • 500 ml kefírového mléka (nebo jen obyčejného mléka)
  • 3 vejce
  • 10 g čekankového sirupu
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 1 lžička skořice
  • špetka soli

Postup

  1. V míse (od robotu) smícháme mouku kypřící prášek a špetku soli
  2. Přidáme zbytek surovin – kefírové mléko, vejce, sirup, vanilkový cukr a skořici
  3. Důkladně promícháme, až budeme těsto hladké (v robotu kontrolujeme, že není nic přilepené na stěnách mísy)
  4. Dáme tuk na lívanečník a smažíme na stupni 5 nebo 6 – na jeden lívanec jsou asi dvě lžíce těsta
  5. Lívanec je možné obrátit, když má ztuhlé kraje, i když je zbytek horní strany je ještě tekutý
  6. Na závěr na talíři ozdobíme jogurtem, borůvkami, skořicí, sirupem, džemem…
Publikováno
V rubrikách Recepty