Jarní závitky

Asijské jarní závitky s omáčkou.

Suroviny závitky

  • 2 Mrkve – nakrájená na nudličky
  • 1/2 Salátové okurky – nakrájená na nudličky
  • 1 Avokádo – nakrájené na nudličky
  • 1 Jarní cibulka – nakrájená na nudličky
  • 1/2 Ředkve – nakrájená na nudličky
  • Ledový salát – nakrájený na nudličky
  • Sezam
  • 250 g Krevet
  • 100 g Rýžové nudle
  • 14 ks Rýžový papír (posledně jsme měli ø 22 cm, v balení je cca 30 ks)

Suroviny omáčka

  • Sojová omáčka
  • Citronová šťáva
  • Olej
  • Mletá chilli
  • Med
  • Máta – není nutná

Postup závitky

  1. Veškerou zeleninu (popř. další ingredience do závitku) nakrájíme na nudličky
  2. Uvařit rýžové nudle (stačí < 100 g)
  3. Připravit krevety (zmražené krevety dát cca na 2 minuty do vařící vody a poté nechat vystydnout nebo dát do studené vody)
  4. Rýžový papír vždy namočit do teplé vody (použili jsme velkou pánev, kam se dá nemočit celý papír)
  5. Vyndat papír z vody (např. na kulaté dénko nebo talíř)
  6. Posypat papír sezamem
  7. Zhruba doprostřed naskládat suroviny
  8. Až budou suroviny naskládané, tak nejdříve zahnout kratší okraje
  9. Poté překlopit jednu stranu s zatočit
  10. Pozor – rýžový papír pořád lepí, takže skládat s mezerami mezi závitky

Postup omáčka

  1. Smíchat všechny suroviny
  2. Nebát se případného doslazení

Inspirováno na -odkaz.

Publikováno
V rubrikách Recepty