Asijské jarní závitky s omáčkou.
Suroviny závitky
- 2 Mrkve – nakrájená na nudličky
- 1/2 Salátové okurky – nakrájená na nudličky
- 1 Avokádo – nakrájené na nudličky
- 1 Jarní cibulka – nakrájená na nudličky
- 1/2 Ředkve – nakrájená na nudličky
- Ledový salát – nakrájený na nudličky
- Sezam
- 250 g Krevet
- 100 g Rýžové nudle
- 14 ks Rýžový papír (posledně jsme měli ø 22 cm, v balení je cca 30 ks)
Suroviny omáčka
- Sojová omáčka
- Citronová šťáva
- Olej
- Mletá chilli
- Med
- Máta – není nutná
Postup závitky
- Veškerou zeleninu (popř. další ingredience do závitku) nakrájíme na nudličky
- Uvařit rýžové nudle (stačí < 100 g)
- Připravit krevety (zmražené krevety dát cca na 2 minuty do vařící vody a poté nechat vystydnout nebo dát do studené vody)
- Rýžový papír vždy namočit do teplé vody (použili jsme velkou pánev, kam se dá nemočit celý papír)
- Vyndat papír z vody (např. na kulaté dénko nebo talíř)
- Posypat papír sezamem
- Zhruba doprostřed naskládat suroviny
- Až budou suroviny naskládané, tak nejdříve zahnout kratší okraje
- Poté překlopit jednu stranu s zatočit
- Pozor – rýžový papír pořád lepí, takže skládat s mezerami mezi závitky
Postup omáčka
- Smíchat všechny suroviny
- Nebát se případného doslazení