Dobrá gulášová polévka.
Je možné vynechat máslo a mouku a taky je dobré dávat pozor, aby nebylo moc tuku, který plave nahoře.
Recept je na 4 menší porce. Vařit 3x až 4x tak velkou porci.
Suroviny
- 30 g špeku
- 2 cibule
- ½ lžičky celého kmínu
- 3 stroužky česneku
- 250 g mletého hovězího masa
- 1 lžíce mouky (pokud je potřeba)
- 1 lžíce mleté sladké, pálivé a uzené papriky
- 2 brambory na kostičky
- 600 ml vývaru
- 1 lžičku majoránky
- 2 bobkové listy
- 20 g másla
- 1 lžíce sádla
Postup
- Nejdříve si opečeme maso na sádle. Osolíme a opepříme.
- Rozšťoucháme podobně jako brambory na kaši. Vyndáme a dáme stranou.
- Opečeme na kostičky nakrájený špek.
- Přidáme cibuli, kmín a restujeme dohněda.
Přidáme máslo a počkáme než se rozpustí. (Případně lze vynechat přidání másla a mouky.)
Přidáme papriku a znovu zarestujeme, přidáme mouku a rozmícháme. - Vrátíme maso zpět a přidáme brambory.
- Zalijeme vývarem a vaříme, dokud nejsou brambory měkké.
- Dochutíme solí, pepřem, nastrouhaným česnekem a majoránkou.
Inspirováno na http://www.ohmychef.cz/recepty/gulasova-polevka-s-mletym-masem/.