Gulášová polévka s mletým masem

Dobrá gulášová polévka.
Je možné vynechat máslo a mouku a taky je dobré dávat pozor, aby nebylo moc tuku, který plave nahoře.
Recept je na 4 menší porce. Vařit 3x až 4x tak velkou porci.

Suroviny

  • 30 g špeku
  • 2 cibule
  • ½ lžičky celého kmínu
  • 3 stroužky česneku
  • 250 g mletého hovězího masa
  • 1 lžíce mouky (pokud je potřeba)
  • 1 lžíce mleté sladké, pálivé a uzené papriky
  • 2 brambory na kostičky
  • 600 ml vývaru
  • 1 lžičku majoránky
  • 2 bobkové listy
  • 20 g másla
  • 1 lžíce sádla

Postup

  1. Nejdříve si opečeme maso na sádle. Osolíme a opepříme.
  2. Rozšťoucháme podobně jako brambory na kaši. Vyndáme a dáme stranou.
  3. Opečeme na kostičky nakrájený špek.
  4. Přidáme cibuli, kmín a restujeme dohněda.
    Přidáme máslo a počkáme než se rozpustí. (Případně lze vynechat přidání másla a mouky.)
    Přidáme papriku a znovu zarestujeme, přidáme mouku a rozmícháme.
  5. Vrátíme maso zpět a přidáme brambory.
  6. Zalijeme vývarem a vaříme, dokud nejsou brambory měkké.
  7. Dochutíme solí, pepřem, nastrouhaným česnekem a majoránkou.

Inspirováno na http://www.ohmychef.cz/recepty/gulasova-polevka-s-mletym-masem/.

Publikováno
V rubrikách Recepty