Nákladné hermelíny

Hermelíny nakládané v oleji.
Množství je na jednu velkou sklenici – asi 1,7l.

Suroviny

  • 5 hermelínů (popř. 6, když jsou malé)
  • 1 cibule
  • 1 malá palice česneku
  • pálivá paprička – dle velikosti – dva plátky do jednoho hermelínu
  • 1 lžička pepře
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 špetka soli
  • párátka – 2 na jeden hermelín
  • 1 l oleje (slunečnicový)

Postup

  1. Cibuli nakrájíme na půlkolečka
  2. Česnek nakrájíme na kolečka
  3. Papričku nakrájíme na plátky
  4. Hermelíny rozkrojíme v půlce tak, aby kousek zůstal spojený
  5. Nejdřív vetřeme pepř, papriku a kmín do obou stran vnitřních stran hermelínu
  6. Poté dáme dovnitř česnek a papričku
  7. Nakonec dáme dovnitř cibuly, malé kusy dovnitř a velké kusy z kraje cibule více nakraj, poté nebudou tak moc vypadávat
  8. Hermelíny zajistíme párátky. Když dáme párátka našikmo navzájem do kříže, tak budou lépe držet. Když navíc nebudou moc vyčnívat z hermelínu, tak se pak sýry nebudou navzájem nabodávat
Publikováno
V rubrikách Recepty