Hermelíny nakládané v oleji.
Množství je na jednu velkou sklenici – asi 1,7l.
Suroviny
- 5 hermelínů (popř. 6, když jsou malé)
- 1 cibule
- 1 malá palice česneku
- pálivá paprička – dle velikosti – dva plátky do jednoho hermelínu
- 1 lžička pepře
- 1 lžička papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 špetka soli
- párátka – 2 na jeden hermelín
- 1 l oleje (slunečnicový)
Postup
- Cibuli nakrájíme na půlkolečka
- Česnek nakrájíme na kolečka
- Papričku nakrájíme na plátky
- Hermelíny rozkrojíme v půlce tak, aby kousek zůstal spojený
- Nejdřív vetřeme pepř, papriku a kmín do obou stran vnitřních stran hermelínu
- Poté dáme dovnitř česnek a papričku
- Nakonec dáme dovnitř cibuly, malé kusy dovnitř a velké kusy z kraje cibule více nakraj, poté nebudou tak moc vypadávat
- Hermelíny zajistíme párátky. Když dáme párátka našikmo navzájem do kříže, tak budou lépe držet. Když navíc nebudou moc vyčnívat z hermelínu, tak se pak sýry nebudou navzájem nabodávat